Pukinvuoren portaat

Tässä tietoa Pukinvuoren portaista...

 

Porrastreenivinkkejä tässä

Porrastreeni 1

Porrastreeni 2

 

 

***************************************************************

Kuntoportaat ovat saaneet nimen ja ne on otettu käyttöön

Kuntoportaiden viimeinen kaidepuu ruuvattiin maanantaina 4.5. ja keskiviikkona 6.5. kokoontui 10 hengen ryhmä julkistamaan portaiden valmistumisen. Seuramme jäsenistön antamista nimiehdotuksista yleisurheilujaosto valitsi portaille nimeksi Pukinvuoren portaat.

    Pukinvuoren portaat 2  Pukinvuoren portaat 6

Käyttöön ottamisen merkiksi porrasrahoittajien edustajista Jämsän Seudun Osuuspankin toimistusjohtaja Kyösti Myller leikkasi OP-nauhan poikki, avustajanaan Leader-Vesuri-Ryhmä ry:n hankesihteeri Maarit Polvi-Malkki. Edellisten lisäksi seura osoitti kiitokset ja kumarrukset rakennuspiirusten tekijä rm Ahti Rauhalalle, maanrakennuksesta ja portaiden puurakentamisesta vastanneelle Jämsän Metalli ja Kuljetukselle (edustajinaan tapahtumassa Arttu Kaukonen ja Pauli Mykkänen), Puutavaraliike Ekmanille sekä Jämsän kaupungille.

Hankerahoituksen mukaisesti porrasrakentamisessa tuli käyttää runsaasti talkootyötä ja siitä vastasivat seuramme "herrasmiehet" Jarmo Sanaslahti, Jussi Sinisalo, Jukka Hyppölä, Matti-Pekka Piirainen, Pasi Marjanen ja Olli Ratia.

IMG 20200506 WA0012 Pukinvuoren portaat 5

Portaiden pituus on 70m, niillä on korkeutta 32m ja askelmia 158 kpl.  Askeletenemän pituus on alkuosan jyrkällä osuudella 47cm ja ylemmällä loivemmalla osuudella noin 60cm. Askelman korkeus on 17cm.

Portaissa on kolme levähdyspenkkiä, joista ensimmäinen alhaalla lähtötasanteella, toinen reilussa puolessa välissä ja kolmas ylätasanteella.

Pukinvuoren portaat 8 Postilaatikko

Käyttöönottotapahtumassa seuramme nuoret urheilijaleidit Neea Flyktman ja Tessa Moisio esittelivät, miten porrastreeni kannattaa toteuttaa. He näyttivät erilaisia kävely-, juoksu-, hyppely-, lihaskunto- ja liikkuvuusliikkeitä, joita jokainen liikkuja voi hyödyntää portaissa.

Liikkeistä löytyvät malliversiot kuvien ja sanojen kera myös alatasanteen kaiteesta. Ohjeiden vieressä on postilaatikko, jossa ovat kävijäseuranta- ja palautevihkot. Niihin toivotaan runsaasti merkintöjä!  

Lisäksi kaidepuussa on info-ohjeisto portaiden käyttäjille.

*****************************************************************

Kuntoportaiden askelmat valmistuneet

Reipas rakentamisen meininki jatkui perjantaina ja maanantaina Pukinvuoressa. Talkooporukka kantoi askelmiin tulevat lankut pitkin mäkeä ja 3-4 porakoneen käyttäjää ruuvasi lankut paikoilleen. Perjantai-iltana valmistui noin 100 ja maanantaina loput noin 60 askelmaa.

Lankkujen kantamisen lisäksi talkoolaiset siistivät portaiden ympäristössä olevia risuja pois.

Portaiden yläosaan saatiin mukava yllätysratkaisu, kun ylätasanteelta rakennettiin vielä reilu 10 askelmaa vesitornia kohden.

Enää puuttuvat kaiteet...

ISOT kiitokset kaikille talkoolaisille. 

Porraskuva 1 Porraskuva 2

Ma 27.4.                                Ma 27.4.

Porraskuva 3

Ma 27.4.

Porraskuva 10 Porraskuva 8

Pe 24.4.

Porraskuvia 4 Porraskuvia 5

Porraskuva 11

**************************************************************

Kuntoporrastyöt edistyneet hyvin

Pukinvuoren kuntoporrastyömaalla on ahkeroitu tällä viikolla kovasti. Tukipuista on nikkaroitu portaiden alusrakennelmat ja reiluun puoleen väliin mäkeä on tehty levähdystasanne penkkeineen.

Seuraava työvaihe on porrasaskelmien rakentaminen. Askelmien lankut pitäisi kantaa mäkeen ja siihen työvaiheeseen tarvitaan yli 18-vuotiaita talkoolaisia.

Lankkujen kantamistalkoot (n 600 lankkua) pidetään perjantaina 24.4. klo 17-20. Talkoot toteutetaan koronarajoitteet huomioiden kolmessa eri ryhmässä tunnin välein. Jokaiseen ryhmään otetaan  5 - 7 henkilöä. Ryhmät ovat:

- ryhmä 1: klo 17.00

- ryhmä 2: klo 18.00

- ryhmä 3: klo 19.00

Ilmoita Jarmolle wa- tai puh viestillä 040 5626 502 torstai-iltaan 23.4. klo 20 mennessä, mikä ryhmä sinulle sopisi.

kp5   To 16.4.

KP 17.4.202    KP 17.4.203    

Pe 17.4.

KP 17.4.20  KP 6      .KP 18.4.20 2  KP 18.4.20

 Ma 20.4.

 

 **************************************************************

Kuntoportaiden rakennustyöt ovat alkaneet

Kaipolan Vireen kuntoportaiden rakentamis-projekti on käynnistynyt Pukinvuoressa.

Maaliskuun viimeisinä päivinä alueella tehtiin kaivureiden voimin pohjustavat maanrakennustyöt ja pääsiäisen jälkeen päästiin viemään mäkeen ensimmäiset portaiden tukipuut mönkkärin ja peräkärryn avulla.

Kuntoportaiden pohjatyöt

Mönkkärin sarvissa Sanaslahden Jarmo ja kyytiläisenä Sinisalon Jussi. Puiden kuljetuspuuhissa hääri myös Hyppölän Jukka, joka nappasi tämän kuvan.

Pohjatöiden aikana ei ole tarvetta suuremmalle määrälle talkoolaisia, mutta kun varsinaisten portaiden rakentaminen alkaa, silloin "lautatytöille ja -pojille" on tilausta.

Töitä tehdään kuitenkin koko ajan koronan luomilla ehdoilla. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi vuorottelua, ettei paikalla ole kerrallaan liikaa ihmisiä.

Tavoite on, että kuntoportaat valmistuvat huhtikuun aikana tai viimeistään toukokuun alkupuolella.

******************************************************************

Kuntoportaat nousevat Jaatilanrinteelle

Kaipolan Vire on saanut anomuksestaan Leader-rahoitusta Vesuri-ryhmä ry:ltä ja Keski-Suomen ELY-keskukselta kuntoportaiden rakentamiseksi Jaatilanrinteelle. Portaiden kustannusarvio on noin  34 000€, josta Leader-rahoituksen osuus on puolet. Toinen puolisko kustannuksista hoidetaan talkootyöllä ja Jämsän Seudun Osuuspankilta saadulla rahalahjoituksella.

Kuntoporrasidea syntyi seuraavasta ilmoituksesta:

OP

Osuuspankki ilmoitti siis lokakuussa 2018 lahjoittavansa rahaa yhdistyksille, seuroille ja järjestöille tukeakseen toimintaympäristön hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Se halusi kohdentaa lahjoitukset sellaisiin hankkeisiin, joilla saadaan jotain pysyvää, näkyvää tai muutoin jämsäläisten viihtyvyyttä parantavaa.

Vire teki ehdotuksen kuntoportaiden rakentamiseksi Jämsän keskusta-alueelle tai sen välittömään läheisyyteen, kaikkien asukkaiden vapaasti käytettäviksi. Osuuspankki hyväksyi ehdotuksen ja myönsi idealle 7000€:n lahjoituksen. 

Hyvin pian selvisi, ettei kyseinen lahjoitusraha kuitenkaan riitä kustantamaan riittävän pitkiä portaita. Lisärahoitusta haettiin Vesuri-ryhmä ry:n kautta ja se saatiin Leader-maaseuturahoituksena.

Leader-rahoituksen hakemiseksi seura teki hankesuunnitelman, johon sisältyivät kustannusarvio sekä asema- ja rakennuspiirustukset. 

Portaiden sijoituspaikasta seura neuvotteli maanomistajan eli Jämsän kaupungin kanssa. Ne tulevat nousemaan Jaatilanrinteelle, vesitornin juurelle. Portaiden pituudeksi on suunniteltu reilua 60 metriä ja lukumääräksi n 150 kpl.

Kaupungilta on haettu jo maankäyttö- ja rakentamisluvat.

Suunnitelma on, että kuntoportaat rakennetaan tämän vuoden huhti-toukokuussa. Vire vastaa portaiden rakentamisesta, mahdollisimman pitkälti talkootyövoiman avulla. Hankehakemuksessa on varattu talkootyölle n 700 tuntia.

Hankkeen aktiiviset puuharit, puheenjohtajat, Miia Keskinen ja Jarmo Sanaslahti kertoivat hankkeen ensimmäisessä mediatilaisuudessa olevansa vakuuttuneita, että talkoolaisia löytyy, kun rakentamisvaiheeseen päästään keväällä.

Kuntoportaat

Kuntoportaiden sijoituspaikkaa ihastelemassa vasemmalta lukien...

Kyösti Myller (Jämsän Seudun Osuuspankki), Jarmo Sanaslahti (Vire), Miia Keskinen (Vire), Jani Virtanen (Jämsän kaupunki), Raisa Saarilahti-Kulju (Vesuri-ryhmä) ja Maarit Polvi-Malkki (Vesuri-ryhmä).

syyskuu 2020
M T K T P L S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Noname

UPM