Kertulle SM-kultaa Kuortaneella

14.8.2023

Kerttu Rantakangas onnistui erinomaisesti 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa, jotka kisailtiin 11.- 13.8. Kuortaneella. Hän voitti ikäsarjansa kolmiloikan ylivoimaisesti.

Sunnuntaina aamupäivällä klo 10 alkaneen kilpailun Kerttu otti haltuunsa jo heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen hyppäämällä johtotuloksen 11,79. Toisella kierroksella hän lensi vieläkin pidemmälle 12,03, mutta tuossa hypyssä oli ennätystä ajatellen liikaa myötätuulta (+ 2,4 m/s). Kolmannella kierroksella Kerttu ponkaisi hyväksyttävissä tuulioloissa ennätystään sivuavan tuloksen 11,90. Seuraavilla kierroksilla hypyt kantoivat lukemiin 11,73 ja 11,49. Viimeisen kierroksen hyppy oli pitkä, mutta meni valitettavasti yliastutuksi.

" Kisa oli samaa vahvaa tekemistä, mitä ollut koko kesän ajan", totesi Kerttu iloisena ja tyytyväisenä kilpailun jälkeen. Täydellisenä yllätyksenä voitto ei tullut, sillä tämän kesän tuloksissa Kertulla on ollut kärkipaikka N17 sarjassa.

Kerttu kertoi, että aamupäivällä kilpaileminen sopii hänelle hyvin. Kisasää oli Kuortaneen kentällä voimakkaista tuulista johtuen haastava, mutta lämpötilaltaan sopiva.

Kymmenen hyppääjän kilpailussa toiseksi tuli Porvoon Urheilijoiden Tuuli Kiviniemi, tuloksella 11,61. SM-pronssi matkasi Mikkeliin, kun Kilpa-Veikkojen Sofia Kokko loikki tuloksen 11,43. Ennakkosuosikeista Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Pirkko Järvikylä jäi ilman tulosta.

SM-kultaa loikkinut Kerttu kuittaa voitollaan maaotteluedustuspaikan nuorten Ruotsi-Suomi -maaotteluun Tukholmaan.

16-vuotiaiden naisten 3000 metrin juoksussa seuratoveri Elli Taini juoksi ennätyksensä 12.48,39 sijoittuen kisassa 9.nneksi.