Paunu Games 1:ssä hurja määrä uusia ennätyksiä ja kesän kärkituloksia

28.5.2024

Tämän kesän ensimmäiset yleisurheilun Paunu Games -kilpailut kisailtiin helteisellä Paunun urheilukentällä maanantai-iltana 27.5.

Illan aikana nähtiin lukuisa määrä omia ennätyksiä (78 kpl) ja tämän kesän parhaita tuloksia.

Kauden kotimaisista kärkituloksista omissa ikäsarjoissaan vastasivat Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustavat Julius Auvinen P15 sarjan 100m aitajuoksussa (17,46), Niilo Palanne P13 sarjan 60m aitajuoksussa (9,54), Eero Sinkkonen P13 sarjan pituushypyssä (5,09) ja Hilla Ruokostenpohja, joka voitti naisten 800 metrin juoksun ajalla 2.25,32. Hillan voittoaika on T13 sarjan tämän kesän kärkitulos.

Naisten pituushypyssä oli peräti 14 hyppääjää ja kisan voittajaksi ponnisti Kenttäurheilijat -58:n Anne-Mari Lehtiö erinomaisella tuloksella 6,23. Toiseksi tuli Kaipolan Vireen Tessa Moisio (5,90), joka jäi vain sentin omasta ennätyksestään.

"En ole ehtinyt hyppäämään treeneissä pituutta juuri ollenkaan ja siksi menin treenimielessä kisaamaan 4 askelta lyhyemmällä vauhdilla, joten vajaa sentti enkkaan yllätti positiivisesti" ilakoi Tessa kisan jälkeen. Kolmanneksi tullut Tampereen Pyrinnön Venla Väliharju ja neljänneksi tullut Pohjan Koiton Katja Kangas ponkaisivat molemmat tuloksen 5,87. Vireen Kerttu Rantakangas sijoittui 7.nneksi tämän kesän parhaalla tuloksellaan 5,32.

Tessa Moisio oli nopein naisten 100 metrillä, ajalla 12,08 ja keihäänheitossa kolmas (33,72).

Vireen Emilia Salonen voitti T13 sarjan pituushypyn uudella ennätyksellään 4,60, sijoittuen ikäsarjansa tämän kesän valtakunnallisessa tilastossa kolmanneksi. Emilia pukkasi myös kuulantyönnön ykköseksi tuloksella 9,14.

Kisaillan ainoat kolmoisvoittajat olivat Vireen Hilma Kurjonen ja Lauri Manninen. Hilma kisaili 9-vuotiaiden tyttöjen 40 metrillä (7,51), pituushypyssä (3,08) ja kuulantyönnössä (4,66). Hän oli saanut ilahduttavan monta Vire-tyttöä kilpakumppanikseen. Heistä uusiin ennätyksiinsä pääsivät Tilda Jokiperä, Jelena Sallden, Vanessa Teivas, Minja Västinen, Sini Virtanen Olivia Kotilainen.

Lauri Manninen kuittaili ennätyksillään voitot 11-vuotiaiden poikien 60 metrin juoksusta (12,12), pituushypystä (2,60) ja kuulantyönnöstä (4,40). Vireläiset veljekset Toomas ja Pekko Niemi pokkaisivat mitaleja 9-vuotiaiden poikien 40 metrin juoksusta, pituushypystä ja kuulantyönnöstä.

Vireläisistä ykkössijalle ylsivät myös Nelli Flyktman N17 sarjan keihäänheitossa (23,66) ja Elviira Blomback T13 sarjan 60 metrin aitajuoksussa (12,99). Julia Talvinen hurjasteli ennätysparannuksensa pituushypyssä (4,29), edellisen ennätyksen ollessa alle 4 metriä.

Heittopaikalla nähtiin hieno yli 70-metrinen keihäskaari, kun Kangasalan Kisan Jussi Koskela sinkosi keihäänsä lukemiin 70,46.

T9 kuulantyönnön kolme parasta vasemmalta: Tilda, Hilma ja Jelena