Yhteenveto vireläisten karnevaalikilpailutuloksista

5.7.2023

Viime viikonloppuna kisailtiin yleisurheilukarnevaalien merkeissä seitsemällä eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Kaipolan Vireen urheilijoiden tuloksia löytyy Lempäälän hyppykarnevaaleilta, Jämsän kestävyysjuoksu- ja kilpakävelykarnevaaleilta sekä Jämsänkosken aita- ja pikajuoksukarnevaaleilta.

Lempäälässä kovimmasta Vire-tuloksesta vastasi Kerttu Rantakangas, joka ponkaisi N17 sarjan kolmiloikassa uudet ennätyslukemat 11,90 lievässä vastatuulessa (-0,2m/s) kilpailun viimeisellä eli kuudennella kierroksella. Kerttu sijoittui 13 hyppääjän joukossa hienosti toiseksi. Hänen tuloksensa on myös uusi N17 sarjan seuraennätys. Kilpailun voitti Espoon Tapioiden Mia Flinck, jonka loikat olivat vain neljä senttiä pidemmät kuin Kertulla, tuloksen ollessa 11,94. Kolmanneksi sijoittui Lempäälän Kisa YU:n Ainu Verho tuloksella 11,43. Mia Flinck ja Kerttu nousivat ennätyksillään N17 sarjan kärkipaikalle tämän kesän tuloksissa.

Myös Lydia Aho onnistui kolmiloikassa, hyppäämällä 15-vuotiaiden tyttöjen kisassa 9.nneksi uusilla ennätyslukemillaan 9,75. Emilia Salonen oli mukana 13-vuotiaiden pituushypyssä, saavuttaen oman ennätyksensä 4,29, jolla tuli sijoitukseksi 13.

Jämsänkosken aitajuoksukarnevaaleilla Nelli Flyktman pinkoi 80 m:n aidat aikaan 11,97, sijoittuen T15 sarjan kisassa toiseksi. Voitto meni Äänekosken Urheilijoiden Selma Pollarille ajalla 11,87. Iida Tammiselta sujuivat ennätyksellisesti sekä pika- että pitkät aidat. 80 metrillä hän juoksi ajan 13,11, jolla tuli 14-vuotiaiden tyttöjen kisassa 5. sija ja 300 metriä taittui aikaan 49,62, joka vei kisan 4.nnelle sijalle. Sekä Nellin että Iidan aitajuoksuajat ovat A-luokan tuloksia, joilla he pääsevät oman ikäsarjansa SM-kilpailuihin.

Paunun kentällä pidetyissä kävelykilpailuissa naisten 5000 metrin kävelyssä Vireen Heidi Ahvenus ylitti maalilinjan kolmantena, ajalla 30.32,55, jääden ennätyksestään minuutin päähän. Kilpailun voittoon kiisi vasta 15-vuotias Espoon Tapioiden Ella Rautawaara, joka hurjasteli uuden T15 sarjan Suomenennätyksen 22.42,57. Turun Weikot Yleisurheilun Venla-Nora Nirkkonen tuli kisassa kakkoseksi ajalla 24.23,89. Kestävyysjuoksuissa Elli Taini pääsi ennätykseensä 2.32,86 N17 sarjan 800 metrillä, tullen kisassa sijalle 13. Iida Taini juoksi 13-tyttöjen 1000 metrin kilpailussa seitsemänneksi ajalla 3.32,46. Jämsänkosken Ilvestä edustava Elsi Konstari saavutti ennätyksensä 5.19,86 N17 sarjan 1500metrin juoksussa, kuten myös 2000 metrin estejuoksussa 7.56,36.

Pikajuoksijat ottivat mittaa toisistaan sunnuntaina Oinaalan kentällä. Emilia Salonen oli päivän ainoa vireläinen voittaja, joka spurttasi T12 sarjan 60 metriä aikaan 8,94. Vuotta vanhemmissa tytöissä Julia Talvinen saavutti samalla matkalla oman ennätyksensä 9,03. Naisten 200 metrin juoksussa oli mukana peräti 37 kilpailijaa, joiden joukossa Tessa Moisio tuli sijalle 13, omalla ennätyksellään 25,26.  Niin ikään uuteen ennätykseensä 46,35 pääsi Iida Tamminen 300 metrin juoksussa, sijoittuen 14-vuotiaiden tyttöjen kisassa neljänneksi. Nelli Flyktman juoksi 100 metrin pikapyrähdyksen N17 sarjassa. Kisassa oli neljä alkuerää ja Flyktman sijoittui 1. alkuerässä toiseksi ajalla 12,69 (+1,1 m/s), saavuttaen siten sijoituksellaan loppukilpailupaikan. Finaalissa hän juoksi ajan 12,76 (-0,3 m/s), jolla pääsi 6.nnelle sijalle. Kilpailun voitti HIFK:n Elmiina Siikala ajalla 12,13.

Muiden vireläisten tulokset on poimittu alla oleviin liitetiedostoihin.