Vireen nuoret mukana Tampereen juniorihalleissa

14.3.2022

Talven suurimmat nuorten yleisurheiluhallikilpailut, TJIG kisailtiin viikonloppuna Tampereen Pirkkahallissa. Tämä hyvän mielen suurtapahtuma 9-15-vuotiaille lajiharrastajille innosti paikalle reilut 900 nuorta mukaan testaamaan taitojaan ja tekemään omia ennätyksiään.

Kaipolan Vireestä mukana oli joukko kisaajia. 14-vuotias Nelli Flyktman loikki oman sarjansa voittoon kolmiloikassa tuloksella 11,10, joka on myös ikäsarjan talven halliennätys ja Vireen halliennätys. Kisan jälkeen Nelli harmitteli, ettei ollut saanut loikkatekniikkaansa täysin kuntoon ennen kisaa, sillä oli kilpaillut talven aikana seitsemässä muussakin yleisurheilulajissa. Onneksi kesään on vielä aikaa ja kerkeän saada loikkatekniikan kuntoon, hän totesi. Nelli osallistui myös 60 metrin aitajuoksuun parantaen siinä nimissään olevaa seuraennätystä 5 sadasosaa aikaan 9,34 sijoittuen sillä kisassa pronssille. Voiton vei useita Suomen ennätyksiäkin juossut Porin yleisurheilun Vilma Koski ajalla 9,00.

T15 sarjassa Ella Hyppölä paranteli pituushypyn ennätystään tulokseen 4,81 sijoittuen sillä kisassa upeasti viidenneksi. Voiton vei Jyväskylän kenttäurheilijoiden Nea Koppeli tuloksella 5,55. Ella pinkaisi myös 60metrin juoksun ennätysaikaan 8,34 ollen sillä kisassa sijalla 18. 14-vuotiaissa kisannut Elina Ketonen osallistui kiekonheittoon. Harmittavasti Elina sai vain yhden heiton onnistumaan, tulos 15,35 oikeutti kisassa 20. sijaan.

13-vuotias Iida Tamminen osallistui kilpailussa kolmeen eri lajiin. 60 metrin aitajuoksu sujui mallikkaasti, ajaksi kellotettiin 10,81 ja sijoitus oli 13. Keihäässä syntyi hieno uusi ennätys 22,64, sillä Iida oli kisan 14.  Korkeudessa ylittyi 138 (12. sija), voiton vei Noormarkun Nopsan Iina Poussu tuloksella 149. Samassa sarjassa oli mukana myös Vireen Lydia Aho. Lydia pomppasi uuden halliennätyksensä 4,03 pituudessa, tuloksella hän oli 57 kisaajan joukossa 30.

11-vuotias Emilia Salonen osallistui kisoissa pituushyppyyn. Kaikki hypyt kantoivat neljän metrin pintaan, halliennätystulos 3,99 oikeutti  57 kisaajan joukossa upeasti sijalle 11. Yleisurheilun hallikisakausi päättynee maaliskuun lopussa Jyväskylässä kisattaviin Keski-Suomen juniorihalleihin, sitten onkin jo aika treenailla tulevan kesän kisakautta varten.