Kilpailut

Mitä on aikuisurheilu?

Aikuisurheilu on yli 30-vuotiaiden kunto- ja kilpaurheilua. Aikuisurheilun lajit ja säännöt ovat pääpiirteissään samat kuin junioreilla tai yleisessä sarjassa. Urheilijat jaetaan ikänsä mukaan sarjoihin, joita on viiden vuoden välein. Naisille ja miehille on omat sarjansa. Suomessa ja Pohjoismaissa kilpaillaan ns. kalenteri-ikäsäännön mukaisesti, eli uuteen sarjaan saa osallistua jo vuoden alusta, vaikka täyttäisi kyseisen ikävuoden vasta loppuvuodesta. EM- ja MM-kilpailuissa noudatetaan tarkkaa syntymäpäivää kilpailusarjojen määrittelyssä. Sarjoja on siis jokaiselle. Kilpailijoita on yleisesti myös iäkkäämmissä sarjoissa.

Aikuisurheilussa järjestetään kilpailuja aivan kuten nuorempienkin sarjojen lajeissa. Oman urheiluseuran kesken kilpaillaan paikallisesti, muista otetaan mittaa kansallisissa kilpailuissa ja Suomen mestaruuksista kilpaillaan vuosittain eri puolilla Suomea. Joka toinen vuosi ratkaistaan Euroopan ja joka toinen vuosi maailman parhaat aikuisurheilijat.

Aikuisurheilussa on selkeästi aistittavissa perinteinen reilun pelin henki ja aito urheilun ilo. Mukana toiminnassa on kaikenlaisilla motiiveilla liikkuvia: yhdelle voitto ja huipputulos on pääasia, toiselle yhdessäolo, liikkuminen ja kunnosta huolehtimenen ovat urheilemisen keskiössä. Joillekin harrastus on kokonainen elämäntapa.

Suomen Aikuisurheiluliiton toimintaa...

Suomen Aikuisurheiluliitto ry (SAUL) toimii aikuisurheilun (30+) valtakunnallisena järjestönä, joka edistää terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävää laaja-alaista harrastus-, koulutus- ja kilpailutoimintaa. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot, urheilun reilun pelin periaatteet ja tasa-arvon edistäminen. Toiminnan iskulause ”liikuntaa koko elämänkaari” kuvaa osuvasti liiton toiminnan kohdistamista koko aikuisikäiseen väestöön ikärajoihin tuijottamatta.

Kaipolan Vire kuuluu Suomen Aikuisurheiluliittoon (SAUL).

Vireläisenä voit osallistua SAUL:n toimintaan…mm. kilpailuihin. Ilmoita kilpailuun osallistumisesi tai kilpailujen jälkeen tuloksesi  erja.sanaslahti@hotmail.com, jotta voimme laittaa tulokset seuran nettisivuille ja Jämsän Seutuun. Kuva olisi myös kiva saada kilpailustasi.

Katso tarkempia tietoja SAUL:n toiminnasta www.saul.fi.

Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) kilpailukalenterista löydät SAUL:n järjestämät kilpailut.