Halliennätyksiä Hippoksella!

9.2.2023

Kaipolan Vireen nuoret yleisurheilijat esiintyivät edukseen viikonloppuna (4.–5.2.) Hipposhallissa Jyväskylässä. Molempina kisapäivinä nähtiin hyviä ja onnistuneita suorituksia. Yhtenä onnistumisena lauantain kisapäivältä voidaan esiin nostaa erityisesti Tessa Moision 200 m juoksu naisten sarjassa. 19-vuotias Moisio pyyhälsi matkan aikaan 25,70, joka halliennätyksensä lisäksi rikkoo myös SM-hallikisojen A-rajan. Kovatasoisessa kisassa Moision sijoitus oli 10. Radalla nähtiin lisäksi kansallisen tason kärkisprinttereitä, mm. Johanna Kylmänen, Kristiina Halonen, Silja Kempas ja Heidi Salonen.

Vireen halliseuraennätys naisten 200 m matkalla oli tätä ennen Marjo Ropposen nimissä, vuodelta 2003. Moisio on tällä hetkellä kovassa kunnossa muillakin matkoilla. Hän juoksi tammikuun lopulla Kuopiossa Pohjois-Savon avoimissa hallikisoissa 60 m matkan aikaan 7,83, siirtäen niin ikään Ropposen aiemman ennätyksen (7,84) historiaan.

N19 -sarjan pituuskisan vei nimiinsä Vireen Olivia Asikainen. Voittotulos kirjattiin lukemin 573. Asikaisen voitto irtosi lopulta aika selkeästi, toiseksi hypänneen Karstulan Kivan Sonja Jääskeläisen paras tulos oli 550. Asikaisen tulos on N19 -sarjan Suomen rankingin toiseksi paras ja yleisessäkin sarjassa hienosti sijalla 10.

Asikainen juoksi lisäksi N19 -sarjassa 60 metrillä ajan 8,05, jolla sijoittui kisassa toiseksi. Pituuspaikalla nähtiin Olivian lisäksi myös N17 -sarjassa Vireestä -07-syntyneet Kiira Hietanen ja Ella Hyppölä. Hietanen hyppäsi ennätyksekseen 347 ollen kisassa 14. ja Hyppölän hypyt kantoivat pisimmillään lukemiin 473. Tämä riitti kisassa 8. sijaan. Hyppölä osallistui myös samassa sarjassa 60 m juoksuun, juosten alkuerässä ja finaalissa ajat 8,42 ja 8,49. Sijoitus lopulta 6.

Hippoksella hallikisoissa ensikertalaisina esiintyivät Kiira Hietanen ja Natalia Nikoskinen. Mahdollinen jännittäminen ei kuitenkaan näkynyt kisasuorituksissa millään tavoin. Hietanen jatkoi ennätystehtailuaan kuulapaikalla N17 -sarjassa työntäen kuulan lukemiin 6,55, jolla irtosi kisassa 7. sija. Nikoskinen osallistui T11 -sarjassa sekä 60 m, että 1000 m juoksuihin. Pikamatkalla Nikoskinen sijoittui 8:ksi ajalla 9,86. Tonnin juoksumatkalla nähtiin sitten maaginen, kaukaa ennen maalia lähtenyt loppukiri, joka siivitti Niskoskisen hienosti neljänneksi, ajalla 3.57.00. Nähtäväksi jääkin, onko kesällä Karnevaaleilla tarjolla kenties samanlaista kirikykyä Nikoskisen taholta, mikäli kisoihin osallistuu.

Lisäksi Vireen urheilijoista kisaamassa nähtiin T15-sarjassa -09-syntynyt Iida Tamminen, joka ahkeroikin neljässä eri lajissa 2 kisapäivän aikana. 60 m aitajuoksussa Tamminen oli 12. ajalla 10,33. 60 m sileällä, matka taittui aikaan 8,82, sijoitus 13. Kuulantyönnössä Tamminen pukkasi oman halliennätyksensä lukemin 8,92, ollen kisan neljäs ja taiteili korkeushypyssä kauden parhaansa tuloksella 141, sijoittuen kisassa kahdeksanneksi.

T13 -sarjassa Emilia Salonen juoksi 60 metrillä ajan 9,13. Kisassa sijoitus oli 10. Samassa sarjassa Julia Talvinen hyppäsi kolmiloikkaa, ollen kisan 10. tuloksella 870. Tulos on myös Talvisen halliennätys. T11 -sarjassa Elviira Blomback osallistui kolmeen eri lajiin. 60 m juoksu sujui aikaan 10,11, jolla irtosi 13. sija. 1000 m juoksussa Blomback oli 11. ajallaan 4.13.86. Pituuspaikalla syntyi myös oma halliennätys, joka kirjataan nyt lukemiin 353. Kisassa tulos riitti 6. sijaan.