Kaipolan Vire juhli 70-vuotistaivaltaan

9.1.2024

Kaipolan Vire täytti 70-vuotta 23.11.2023. Seura vietti syntymäpäiviään sunnuntaina 26.11.2023 Jämsän seurakuntakeskuksessa, jossa oli juhlijoina noin 100 henkilöä. Onnittelujen vastaanottajina toimivat seuran puheenjohtaja Jarmo Sanaslahti, yleisurheilujaoston puheenjohtaja Miia Keskinen ja hiihtojaoston puheenjohtaja Terhi Kettunen.

Kahvittelun jälkeen juhlaohjelma alkoi Petter Ohlsin sanoittamalla ja säveltämällä Vire-marssilla, jonka esitti Taisto Polvi, säestäjänään Marko Kupari. Tervehdyspuheen piti seuran puheenjohtaja Jarmo Sanaslahti, joka kertaili seuran kunniakasta historiaa merkittävien tapahtumien ja urheilijasaavutusten muodossa. 

Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtaja Tapio Rajamäki piti juhlapuheen. Hän kehotti olemaan ylpeä vapaaehtoistyöstä ja antamaan arvoa omalle epäitsekkyydelle, jota on työskentely toisten ihmisten hyväksi ja urheiluseurojen tekemä kasvatustyö. "Työ urheiluseurassa saa iloitsemaan toisten menestyksestä ja opettaa paljon: ryhmänhallintaa, vastuuntuntoa, esiintymistä ja tapahtumien järjestämistä, ja niistä on hyötyä elämässä monessa paikkaa. Suomessa on noin 500 yleisurheiluseuraa, joista vain 50 on saanut laadukkaasta toiminnastaan kertovan Tähtimerkin. Vire on yksi niistä. Myös Keski-Suomen yleisurheilupiirin toiminnassa Vire on ollut merkittävä tekijä", totesi Rajamäki puheessaan.

Suomen Hiihtoliiton tervehdyksen toi juhlaan Keski-Suomen Hiihdon puheenjohtaja Juha Tuikkanen. Hän muisteli Tapio Mäkelän hiihtokoulua 60-luvulla ja Jan Merisalon vaikutusta hiihtäjien innostajana ja hiihtoleirien pitäjänä 2000-luvulla.

Keski-Suomen Yleisurheilupiirin puheenjohtaja Jarkko Toivola totesi omassa onnittelupuheenvuorossaan, että vaikka lasten kanssa touhuilu on kivaa, ei pidä unohtaa myöskään huippu-urheilutavoitteita, joissa Vire on onnistunut. Hän kiitti Paunun urheilukenttää suotuisista tuulista – myös hänen oma tyttärensä hyppäsi pituuden ennätyksen Paunussa. 

Keski-Suomen Yleisurheilutukisäätiön edustaja Kari Rautava kehui puheenvuorossaan Vireen kilpailujärjestelytaitoja, todeten esimerkkiensä kautta, kuinka on hankalissakin tilanteissa saatu kiperät ongelmat ratkaistua taidokkaasti.

Puheiden lomassa juhlayleisö pääsi nauttimaan huilu- ja kanteleyhtye Säröttärien musiikista.

Juhlassa jaettiin ansiomerkkejä seuratoiminnassa ansioituneille toimijoille. Niiden jakajina toimivat Tapio Rajamäki, Juha Tuikkanen, Outi Aarresola ja Jarkko Toivola.


Suomen Urheiluliitto

Kultainen ansiomerkki ruusukkein: Kotkajuuri Rauno

Kultainen ansiomerkki: Myllys Eeva

Hopeinen ansiomerkki: Hämelehto Sari, Pekkarinen Marja, Sanaslahti Erja, Sanaslahti Jarmo, Hämäläinen Jouko

Kultainen ansiolevyke: Keskinen Miia, Moisio Tiina, Sanaslahti Juho, Tenhunen Merja.

Hopeinen ansiolevyke: Hyppölä Jukka, Jokela Elina, Marjanen Pasi, Piirainen Matti-Pekka, Piirainen Tuulia, Rauhala Pirjo, Sanaslahti Sini, Yijälä Kirsi, Ahola Ritva, Raevaara- Marjanen Annika, Sinisalo Jussi, Virkajärvi Tiina.


Suomen Hiihtoliitto

Hopeinen ansiomerkki: Heinjoki Arto, Hyppölä Matti, Kettunen Terhi, Lahtela Esa.

Pronssinen ansiomerkki: Merisalo Jan, Rytkönen Markku, Koivisto Vesa, Lindfors Jari.


Keski-Suomen Liikunta

Kultainen ansiomerkki: Aleksandroff Anneli, Kainulainen Erkki, Myllys Ari, Uronen Kalle, Moisio Jyrki.

Hopeinen ansiomerkki: Drah Mari, Flyktman Neea, Heinonen Hannu, Henttonen Matti, Kiiski Reijo, Koivisto Kaija, Koivisto Pasi, Korpela Reima, Lahti Elina, Mylläri Jorma, Palmroth Jouko, Pekkarinen Jukka, Perä-Kulhelm Elina, Polvi Taisto, Ropponen Kari, Salonen Maria, Siimes Helena, Valkonen Kari, Warwick Minna, Jormakka Timo, Lahtela Sari, Merisalo Tuula, Lindfors Olavi, Matikainen Eino.

Ansiomerkin saaneiden puolesta esitti kiitokset Jouko Palmroth.


Juhla päättyi juontaja Matti-Pekka Piiraisen lausumiin kiitossanoihin ja  yhdessä laulettuun Keski-Suomen kotiseutulauluun. Juhlan yhteyteen oli koottu seuran historiasta kertova näyttely "Vuosien varrelta", joka osoittautui erittäin kiinnostavaksi.


(Kuvat: Valokuvausliike Nevalainen)

Kaipolan Vire r.y kiittää...

saamistaan 70-vuotisonnitteluista ja tervehdyksistä. Kiitokset kaikille juhlaan osallistuneille ja ohjelman suorittajille. Onnittelut vielä kerran kaikille huomionosoituksen saaneille!

"Kaipolan Vire, eespäin käy, seurojen joukossa kirkkaana näy! Kaipolan Vire, huominen sun, määränä myöskin on mun".