Keuruun Juhannuskisoissa mukana myös Vireen edustajia

25.6.2023

Juhannusaattona pidettiin Keuruulla perinteiset Juhannuskisat, nyt jo 56. kertaa. Tänä vuonna kisoihin toi juhlavuutta kentän uusi ulkoasu, kun viime syksyn ja tämän kevään aikana kentän pinnoitteet ja suorituspaikat oli uusittu.

Naisten pituushypyssä oli mukana 19 kilpailijaa, joista peräti kolme oli Kaipolan Vireestä. Heistä Sini Sanaslahti oli paras, sijoittuen kisassa neljänneksi tuloksella 5,82 (+0,4m/s). Olivia Asikainen ponkaisi uuden ulkoratojen ennätyksensä 5,68 (+0,3m/s), joka vei hänet kisan kuudenneksi. Tessa Moisiolla oli tällä kertaa ongelmia askelmerkin kanssa ja niinpä hän oli ensimmäinen, joka karsiutui kisasta kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen. Ainoa mitattu hyppy oli pituudeltaan 5,54 (-0,7m/s) ja sijoitus 9. Kilpailun voitti Gia Reinholm (JyväskKU) tuloksella 6,08, toiseksi tuli Nea Lento (TampPy) tuloksella 5,97 ja kolmas oli viime vuoden Suomenmestari Anne-Mari Lehtiö (Ku-58) tuloksellaan 5,94. Kilpailijoiden mielestä uuden kentän pinta oli tuoreudestaan johtuen pehmeähkö, mikä saattoi vaikuttaa jonkin verran heikentävästi tulostasoon.

Alle 15-vuotiaat kilpailivat omat kisansa jo aatonaattoiltana. Vireläisistä Iida Taini pääsi korkeimmalle palkintopalille voitettuaan 13-vuotiaiden tyttöjen 1000 metrin juoksun ennätysajallaan 3.31,95. Entinen ennätys parani lähes 15 sekuntia. Iida oli juoksussa ylivoimainen, sillä toiseksi tullut Kangasalan Kisan Amanda Onnela hävisi Iidalle 10 sekuntia.

Emilia Salonen kisaili pravuurilajeissaan 60m juoksussa ja pituushypyssä, saavuttaen molemmissa lajeissa hyvät, omat tämän hetken tasoiset suoritukset. 13-vuotiaiden tyttöjen pikamatka taittui aikaan 8,91 (+0,5m/s), tuloksena kolmossija ja pituushypyssä pisin hyppy mitattiin 4,25 pituiseksi (-0,4m/s). Tästä tuli palkinnoksi kakkossija. Voitto meni Ähtärin Urheilijoiden Alisa Koskiselle tuloksella 4,58.

T15 sarjassa Iida Tamminen pokkasi kaksi kolmossijaa. Hän pinkoi 100 metriä ajassa 13,85 (+0,4m/s) ja leiskautti korkeutta 135.

Kuvaaja: Tommi Nieminen