Kuntoporraskisa alkoi

31.5.2024

Kuntoporraskisan startti pidettiin Pukinvuoren portaissa to 30.5. luonnon salamien välkkyessä ja ukkosen jylistessä alkufanfaareja. Miljoonat hyttyset pitivät porrastelijat tehokkaassa liikkeessä koko tapahtuman ajan.

Tapahtuman avaukseksi Vesuri ryhmä-ry:n viestintäsuunnittelija Jukka Salmi pystytti portaiden alatasanteelle hauskan kisasta kertovan kyltin, jossa portaissa liikkujat voivat kuvauttaa itsensä ja halutessaan jakaa kuvan Instagramissa tunnisteella #kuntoporraskisa #leadersuomi #maaseutufi ja #LupausSuomelle.

Maaseutuviestinnän koordinaattori Minna Nurro Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoi kuntoporraskisan ideasta ja Tessa Moisio ohjasi kuntoporrastreenin, jossa sekä käveltiin, hölkättiin, hypittiin että tehtiin erilaisia lihaskunto- ja liikkuvuusliikkeitä.

Erja Sanaslahti sanaili porrasliikunnan terveysvaikutuksista, todeten portaiden nousemisen aikaansaavan  suorastaan ihmeitä! Jo 10 - 20 minuuttia kestävällä liikunnalla on näet välittömiä positiivia vaikutuksia.

- kansainvälisten tutkimusten mukaan portaiden kiipeämiseen liittyy pienempi riski sairastua sydänsairauksiin, sydänkohtaukseen sekä aivohalvaukseen. On laskettu, että 50 päivittäistä porrasaskelmaa voi laskea sydän- ja verisuonitautien ja jopa sydänkohtauksen riskiä 20 prosentilla.

- porrasliikunta bodaa aivoja, koska verenkierron vilkastuessa aivot saavat enemmän happea ja ravinteita

- luonnossa ja raittiissa ulkoilmassa liikkuminen rentouttaa, piristää mieltä, vähentää stressiä ja sillä on suotuisat vaikutukset myös yöuneen

- se ehkäisee ylipainoa ja siitä johtuvia sairauksia

- liikunta on tärkeää myös tuki- ja liikuntaelimistön kannalta, koska se vahvistaa luustoa, lihaksia, niveliä ja jänteitä ja on "lääkettä" tuki- ja liikuntaelimistön kivuille

- kaikestaan portaiden kävely on käytännöllinen ja kaikille ilmainen liikuntamuoto

Siksipä...nyt kaikki YLÖS, ULOS JA PORTAISIIN !!!

Kuntoporraskisan selkeä tavoite on: JÄMSÄ VOITTOON