Maahanmuuttajataustaisten liikuntatuokio Paunussa

13.6.2023

Kaipolan Vire järjesti kesäkuun alkupuolella Jämsän alueella asuville ulkomaalaistaustaisille lapsille, nuorille sekä heidän perheilleen liikuntatuokion Paunussa. Liikuntahetken ideoijana toimi Karnevaalipäällikkö Jukka Hyppölä, jonka sosiaalialan opiskeluihin ko. tapahtuma liittyi. Näin ollen tuokio toteutettiin yhteistyössä Jämsän kaupungin kotouttamispalveluiden kanssa. Tällä kertaa tapahtumaan ohjautui vain ukrainalaistaustaisia henkilöitä. Lapsia ja nuoria oli mukana kaikkiaan 13 hlöä sekä aikuisia yhteensä 10 hlöä.

Vireen nuoret urheilijat, Tessa Moision johdolla, olivat suunnitelleet eri toimintapisteitä, joita osallistujat kiersivät vuorollaan omissa ryhmissään. Tarjolla oli mm. korkeushyppyä, pikajuoksua telinelähtöineen, pituushyppyä, este- ja nopeusrata sekä pallonheittoa ja keihäänheittoa. Esteradalta otettiin jokaiselta aika ja kolme parasta palkittiin erikseen. Lopuksi oli tarjolla kaikille mehua, keksejä, pullaa ja kahvia. 

Lapset ja nuoret olivat innokkaasti mukana, suoriutuivat eri toimintapisteistä hienosti, kuunnellen ohjeistukset ja katsellen Vireen nuorten näyttäessä mallisuoritukset. Lisäksi apuna oli myös ukrainalainen "Santeri" (Oleksander), joka pystyi kääntämään ohjeita ja puhetta niin ukrainaksi/venäjäksi kuin suomeksikin. Kiitos siitä!! Ja kiitokset kaikille mukana olleille niin valmistelujen, järjestelyjen kuin toteutuksenkin osalta - sekä teille itse osallistujille, kiva että olitte kanssamme urheilemassa!