Nelli mukana SM-otteluissa

19.9.2022

Kuvaaja Jukka-Pekka Kankaanpää

SM-moniottelut nuorten sarjoissa T/P14-N/M22 kisailtiin viikonloppuna 17-18.9. Lahden Stadionilla. Nuoremmilla (14-15v) lajeina oli viisiottelu, joka kisailtiin yksipäiväisenä.

Tyttöjen 14 sarjassa mukana oli 40 kisaajaa, joukossa Kaipolan Vireen Nelli Flyktman. Urakka alkoi aamusta aitajuoksuilla ja siinä Nelli voitti oman eränsä ajalla 12,36, sijoittuen kokonaiskilpailun neljänneksi, pisteitä tuli 697. Pituuden tulos 525 oli ikäryhmän paras, pisteitä ropisi 534 ja Nelli siirtyi kokonaiskilpailun toiseksi. Keihäässä Nelli kiskaisi oman ennätyksensä 29,04 ollen sillä porukan 9 ja saaden 342 tulospistettä. Korkeudessa oli haasteita, ylitys 146 sentistä toi kuitenkin 424 pistettä ja ennen viimeistä lajia sijoitus oli kokonaiskisan 3.

Viimeinen laji 800m juoksu kisattiin kymmentuntisen kisapäivän päätteeksi pimenevällä Lahden stadionilla. Etukäteen Nellin heikoin laji sujui kuitenkin hienosti, sillä oma ennätys parani reilut 10 sekuntia aikaan 2.41,64 (sijoitus 10.) ja tuoden 305 pistettä. Sijoilla 2-5 piste-erot olivat alle 50 pisteen luokkaa ja Nellin loppupisteet 2302 oikeutti sijaan 5. Voiton vei Kuivasjärven Auran Emma Juntunen pistein 2640, toiseksi nousi pistein 2347 Lahden Ahkeran Hilla Tuominen vahvan juoksun myötä ja kolmas oli Laura Mantila Riihimäen Kiskosta pistein 2335.

Nellin tulos 2302 oli oma ennätys, kaikkien aikojen tilastojen 87. ja Vireen seuraennätys sarjoissa T14 ja 15, joten hienosti tämän kesän kisakauden päättävä ottelu sujui. Nyt pieni tauko treeneistä ja sitten aletaan keräämään kuntoa kohti talven hallikisoja!