Olivialle SM-pronssia

27.2.2023

Kaipolan Vireen Olivia Asikainen onnistui erinomaisesti viikonloppuna kisailluissa yleisurheilun nuorten SM-halleissa Oulussa.

Olivia ponnisti N19 sarjan pituushypyssä tuloksen 5,74, joka oikeutti hänet SM-pronssille. Kulta- ja hopeamitalit jäivät vain kymmenen sentin päähän, kun voittajaksi kruunattiin kotihallissaan Oulun Pyrinnön Minja Kurtti tuloksella 5,84. Hopeaa sai samalla tuloksella Porin Yleisurheilua edustava Inkeri Ahokas. Mitalien värit ratkaisi kilpailijoiden toiseksi parhaat tulokset; Kurtilla se oli 5,83 ja Ahokkaalla 5,66.

Olivialla oli kilpailussa ongelmia askelmerkin kanssa ja niinpä osa hypyistä meni yliastutuiksi. Vaikka hänelle tuli kisassa paras hallitulos tälle kaudelle, olisi eväitä ollut parempaankin. Viime talvena halliennätyksensä 5,82 hypännyt  Olivia koki, ettei kisa ollut hänen osaltaan parasta tekemistä.

"Fiilis oli kilpailun aikana kuitenkin hyvä. Nautin kilpailusta ja hyppäämisestä paljon. Yleisöltä sain mahtavaa kannustusta kisan aikana" iloitsi tuore SM-mitalisti kilpailun jälkeen.

Seuratoveri Tessa Moisio kilpaili N22 sarjan 200 metrin juoksussa ja pituushypyssä. Ouluhallin tiukat kaarteet aiheuttivat hänelle kuten monelle muullekin kilpailijalle vähän haasteita, mutta juoksu sujui silti hyvin uudella omalla ylipitkän radan ennätyksellä 25,86. Tessa voitti oman eränsä ja sijoittui kokonaistuloksissa seitsemänneksi. Mitalikolmikkona oli Espoon Tapioiden Julia Ihantola (24,89), Turun Urheiluliiton Emmi Valtonen (25,00) ja Helsingin Kisa-Veikkojen Petra Häggqvist (25,19).

Pituushypyssä Tessalla oli teknisiä vaikeuksia. Parhaalle mitatulle hypylle tuli pituutta 5,57, mikä vei hänet kisassa kahdeksanneksi. Vain pari senttiä yliastutuksi tulkittu hyppy olisi ollut 5,70 - 5,80 -luokkaa. Kilpailun voitti ylivoimaisesti viikon takainen yleisen sarjan Suomenmestari Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä (6,34). Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö hyppäsi kakkoseksi, myös yli kuuden metrin tuloksella 6,21.  Pronssi matkasi Äänekoskelle Piia Kalliomäen hypyllä 5,82.