Paunu Games II:ssa urakoitiin valtava määrä uusia ennätyksiä

13.6.2023

Tämän kesän toiset Paunu Games kilpailut kisailtiin aurinkoisen lämpimällä Paunun urheilukentällä maanantaina 12.6.

Illan aikana nähtiin lukuisa määrä omia ennätyksiä ja tämän kesän parhaita tuloksia.

Kisojen järjestäjäseuran, Kaipolan Vireen, Tessa Moisio osoitti loistavaa alkukesän kuntoaan tekemällä ennätyksensä kaikissa lajeissa. Hän voitti naisten 100 metrin juoksun uudella Paunun kenttä- ja Vireen seuraennätysajalla 12,03. Entiset ennätykset olivat vuodelta 2002 Marjo Ropposen nimissä. Pituushypyssä Tessa ponkaisi ennätyksekseen 5,91 ja kuulassa tuloksen 9,38.

Pituushyppypaikalla päästiin jälleen kerran kokemaan Paunun hyppypaikan erinomaisuus, kun korkeatasoisia tuloksia sateli pitkin iltaa. Naisten pituushypyn voitti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Gia Reinholm ennätyksellään 6,33. Toiseksi tuli Vireen Sini Sanaslahti kauden avaustuloksellaan 6,01. Moisio sijoittui kisassa kolmanneksi.

15-vuotiaiden tyttöjen pituuskisassa kaikki osallistujat tekivät ennätyksensä. Tiukan ja jännittävän kisan voitti lopulta Äänekosken Urheilijoiden Iina Manner tuloksella 5,40, joka on tämän kesän Suomen kärkitulos T15 sarjassa. Vireen Nelli Flyktman tuli toiseksi vain kolme senttiä lyhyemmällä tuloksella 5,37. Kolmanneksi hyppäsi Äänekosken Urheilijoiden Peppi Soiluaho ennätyksellään ja T14 sarjan tämän kesän kärkituloksella 5,28. Komeat ennätyksensä tekivät myös Vireen Iida Tamminen 4,49 (sijoitus 4.) ja Lydia Aho 4,39 (sijoitus 5.). P15 sarjan pituushypyn voittaja Joona Viitala otti myös nimiinsä ikäsarjansa tämän kesän kärkituloksen ennätyksellään 6,27.

Kolme uutta henkilökohtaista ennätystä tekivät illan aikana vireläisistä Iida Tamminen ja Lydia Aho. Iida voitti T15 sarjan kuulantyönnön tuloksella 8,86 ja Lydia tuli kolmanneksi tuloksella 7,13. Nelli Flyktman oli kisan kakkonen tämän kesän parhaalla tuloksellaan 8,24. Hän oli puolestaan ylivoimainen ykkönen 15-vuotiaiden 100 m:llä kellottaen loppuajakseen 12,64. Iida oli kolmas ajalla 13,76 ja Lydia neljäs 14,28.

N17 sarjassa Vireen Kiira Hietanen saavutti kolme omaa ennätystä ja pääsi kuulantyössä pokkamaan kakkossijan tuloksella 7,38. Kisan voitti Jämsänkosken Ilveksen Elsi Konstari ennätyksellään 7,57. Hän pokkasi pituushypystä kolmannen sijan tuloksella 4,32.

T13 sarjassa Vireen Emilia Salonen voitti 60 metrin juoksun ennätysajallaan 8,81 ja keihäs kaarsi ennätyslukemiin 16,69. Myös seuratoveri Julia Talvinen pääsi ennätyksiinsä samoissa lajeissa. 60 metriä kulki ajassa 9,11, sijoitus toinen ja keihäs kaarsi lukemiin 15,00, jolla sijoitukseksi kolmas.

11-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin aitajuoksussa vireläisistä Natalia Nikoskinen ylitti maaliviivan toisena (aika 12,10). Kolmanneksi tuli ennätyksellään 12,22 Elviira Blomback ja neljänneksi Linnea Jokela 14,50. Keihäänheitossakin Elviira kiskoi ennätyksensä 18,90, sijoittuen kisassa kakkoseksi ja Linnea tuli neljänneksi ennätyksellään 10,60.

9-vuotiaiden tyttöjen kisoissa olivat ensimmäistä kertaa kilpailemassa Vireen Sini Virtanen, Hilma Kurjonen ja Elvi Uosukainen. 40 metrin aitajuoksussa Hilma tuli kakkoseksi  (9,30), Sini oli neljäs (11,97) ja Elvi viides (12,87). Keihäänheitossa Hilma oli kolmas (7,31), Sini neljäs (5,37) ja Elvi viides ( 4,98). Korkeushypyssä Sini ylitti 80 senttiä ja tuli kisassa kolmanneksi. Elvi ponkaisi patjalle 75 sentin korkeudesta ja tuli kisassa neljänneksi.

Kisoissa jaettiin Kaipolan Vireen 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi pokaalit kolmelle parhaalle pituushypystä ja heitoista.