Piirinmestaruusotteluista mitalisadetta Vireen tytöille

26.5.2022

Helatorstaina kisattiin nuorten piirinmestaruusottelut Jyväskylässä. Sateisesta säästä huolimatta monet vireläiset kohensivat ennätyksiään ja tulipa kotiinviemisiksi kolme mitaliakin: kaksi hopeaa sarjoista T11 ja T13 sekä kultaa T15 sarjasta.

T11 sarjassa kisattiin kolmiottelu. Emilia Salonen juoksi 60m aikaan 9,60, työnsi kuulaa 6,91(PB) ja hyppäsi pituutta 3,92 saavuttaen hopeaa ja pisteet 832(PB). JKU:n Mirella Lundell nappasi kullan niukalla piste-erolla pistein 869.

T13 sarjassa lajina oli neliottelu. Iida Tamminen juoksi 60m aidat aikaan 11,02, hyppäsi pituutta 4,14, työnsi kuulaa upeat 7,94(PB) ja juoksi huikean ajan 800 metrillä 2.41,08 (PB). Ottelupisteitä kertyi 1396 (PB) ja kaulaan ripustettiin hopeinen mitali. Voiton vei Äänekosken Peppi Soiluaho pistein 1720.

T15 sarjassa lajina olikin jo viisiottelu ja vireestä mukana oli neljä ottelijaa.

Elina Ketonen oli rohkeasti mukana otteluissa ensimmäistä kertaa, omat ennätykset kirjattiin 80m aidoissa 17,72, korkeudessa 124 ja 800metrillä 3.15,99. Yhteispisteet 912 veivät sijalle 16.

Ellen Aho teki ennätyksensä 130 korkeudessa ja juoksi 80m aidat aikaan 14,24. Ottelupisteitä kertyi 1400 ja sijoitus kisan 11.

Ella Hyppölä kohenteli ennätyksiään korkeudessa tulokseen 130, keihäässä 19,27 metriin  ja 80m aidat sujuivat mallikkaasti aikaan 13,07 ja näin Ella alitti myös T15 sarjan SM-kisarajan. Ottelupisteet 1638 toivat sijan 6.

Nelli Flyktman aitoi ennätyksensä 12,39, joka on samalla kauden kärkitulos T14 sarjassa. Uusi ennätys syntyi myös keihäässä 26,14 ja korkeudessa sivuttiin omaa ennätystä 151. Ottelupisteet 2206 oikeuttivat kultaan JKU:n Sofia Sauvalan saavuttaessa hopeaa pisteillä 2020.  Nellin ottelutulos on samalla myös T14 sarjan kauden kärkitulos.