Simo moukaroi neljänneksi SM-kisoissa Vaasassa

30.8.2022

Simo Piirainen sijoittui hienosti neljänneksi 19-vuotiaiden moukarinheitossa Vaasassa, jossa kisailtiin Suomenmestaruuksista 26. - 28.8.

Lauantaina heitetyssä kisassa oli mukana 10 heittäjää, jotka aikaansaivat erittäin jännittävän kilpailun. Simo Piirainen oli jo kiinni pronssimitalissa, kun hän oli neljännen kierroksen jälkeen kolmannella sijalla samalla tuloksella Jämsänkosken Ilveksen Lauri Hirvelän kanssa 62,22. Viidennellä kierroksella Lauri kiskaisi kuitenkin uuden ennätyksensä 63,97, joka vei hänet SM-pronssille. Simo ei enää parantunut, joten hänelle tuli kisassa neljäs sija. Simo heitti kisan neljä ensimmäistä kierrosta nousujohteisesti parantaen ennätystään kaksi kertaa. Myös kaksi viimeistä heittoa kantoivat yli 60 metriä (61,01  60,17), joten kokonaisuudessaan heittosarja oli erinomainen.

SM-kultaa voitti KU-58:n Max Lampinen tuloksella 72,80 ja hopeaa sai Savonlinnan Riennon Arttu Härkönen tuloksella 68,32. Viidenneksi sijoittunut Lappajärven Veikkojen Jaakko Tenhunen heitti lähes samoille "huudeille" Simon kanssa, tuloksen ollessa 61,89.

Kilpailun jälkeen Simon ja Laurin valmentaja Taisto Polvi myhäili tyytyväisyyttä suojattiensa hyvistä SM-kisaheitoista.

Vaasan SM-kilpailuissa Tessa Moisio oli mukana N19 sarjan kilpailuissa. Pituushypyn karsinnassa perjantaina hän tuli sijalle 19, tuloksella 512. Loppukilpailuun pääsi karsinnan 12 parasta hyppääjää.

Lauantaina juostuissa 100m välierissä Tessa juoksi ajan 13,11, sijoittuen 1. erässä neljänneksi. Finaalipaikkaa hän ei tällä kerralla saavuttanut. Kokonaistuloksissa hän oli sijalla 23.