SM-kisoista mitaleita Kertulle, Nellille ja Heidille

15.8.2022

Kerttu ja hopea, kuvaaja Teemu Rantakangas

Viikonloppuna kisattiin yleisurheilun SM-kisoja sekä Lempäälässä 16-17 -vuotiaiden sarjoissa että Nurmijärvellä 14-15 -vuotiaissa. Kaipolan Vireen Kerttu Rantakangas voitti N16 sarjassa hopeaa kolmiloikassa ja Nelli Flyktman T14 pituudessa myös hopeaa sekä pronssia kolmiloikassa. Kummankin tytön valmentajana toimii Neea Flyktman. Aikuisurheilijoiden SM -kisoista Pedersörestä Kaipolan Vireen Heidi Ahvenus saavutti kultaa N40 sarjan 5000m kävelystä.

Kertun kolmiloikkakisa oli jännittävä, hän loikkasi toisella kierroksella uuden upean ennätyksensä ja kisan johtohypyn 11,50, mutta viimeisellä kierroksella kisan toisena ollut JKU:n Pirkko Järvikylä leiskautti tauluun lukemat 11,85 ja nappasi kultamitalin. Mitali oli Kertun ensimmäinen SM -tasolla. Upeaa Kerttu!  Pituushypyn karsinnassa Kerttu sai tuloksen 484, joka oikeutti sijaan 15. Lempäälässä kisasi myös Heta Virkajärvi, joka juoksi kauden parhaansa 200metrillä 31,46 ollen N17 sarjan 27.

Nurmijärvellä T14 sarjan pituudessa Nelli Flyktman aloitti kisan vahvasti hyppäämällä kisan ensimmäisellä hypyllä reilusti lankun takaa 520, parantaen vielä kolmannella tulokseen 524. Alavieskan Virin Livia Kähtävä vastasi tuloksella 535 nousten kilpailun johtoon. Nellin viimeinen hyppy ylsi tulokseen 533, vain kahden sentin päähän kullasta. Hopeasta huolimatta Nelli pitää edelleen hallussaan kauden kärkitulosta 549. Kolmiloikassa Nelli aloitti kisan vahvasti tuloksella 11,01, muttei saanut optimaalista vauhtijuoksua seuraaviin hyppyihin, joten tulos riitti pronssiin. Voiton vei Rauman Urheilijoiden Alexia Myllymäki tuloksella 11,34, viimeisellä hypyllään Livia Kähtävä nousi hopealle 11,05 mittaisella hypyllä. Kolmiloikkakisassa oli mukana ennätykselliset 40 kisaajaa.

T14 sarjassa Elina Ketonen heitti moukaria uusiin ennätyslukemiin 35,88 ja sijoittuen sijalle 12, 25 heittäjän joukossa. Voiton vei Ilmajoen kisailijoiden Olivia Laasanen tuloksella 49,26. T15 sarjassa Vireen Ellen Aho juoksi 1500m esteet ennätysaikaan 6.15,60 ollen kisan 10. Viime vuoden pronssimitalisti Elli Taini osallistui tänäkin vuonna 3000m kävelyyn 15-vuotiaiden sarjassa. Loppusuoralla Elli nostettiin kuitenkin pronssisijalta virheellisesti 30 sekunniksi ”jäähylle” koukkupolvesta toisen urheilijan sijaan, näin Elli pääsi maaliin neljäntenä ajalla 19.45,27. Protesti vähensi aikasakon loppuajasta, muttei auttanut siinä, että pronssimitali jäi harmillisesti 2 sekunnin päähän.

Suomen aikuisurheilijoiden SM -kisat yleisurheilun osalta kisattiin Pedersöressä myös viikonloppuna. Kaipolan Vireen Heidi Ahvenus käveli 5000m N40 sarjassa kultamitalin arvoisesti päässen maaliin upeasti eka kertaa alle puolen tunnin aikaan: 29.30,27. Heidi paransi omaa ennätystään reilut 46 sekuntia! Mahtava suoritus!

Lempäälä 16-17 tulokset: Live - SM-kilpailut M/N17-16 (tuloslista.com)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠