Tessalle 7-ottelun aluemestaruuskultaa

10.7.2023

Tessa Moisio jatkoi hyviä kilpailusuorituksia viime viikonloppuna Kauhavalla, kun hän voitti läntisen alueen aluemestaruuden naisten 7-ottelussa. Tessan kokonaispistemäärä oli 4532. Se on naisten sarjan A-luokan tulos ja sijoittuu tämän kesän valtakunnallisessa tilastossa sijalle 13 ja antaa osallistumismahdollisuuden Kalevan Kisoihin Lahteen tämän kuukauden lopulla. Tessan omassa N22 sarjassa Kauhavalla kisaillut pisteet ovat tämän kesän osalta 6.nnella sijalla. Tuulisella Kauhavan kentällä käydyissä kisoissa pikajuoksumatkoilla ja pituushypyssä olivat niin suuret myötätuulilukemat, ettei Tessan pisteitä hyväksytä ennätykseksi. Tessan lajien tuulilukemien keskiarvo oli +3,3m/s, kun yläraja on +2,0 m/s.

Lauantain kisapäivä alkoi 100 metrin aitajuoksulla, joka sujui Tessalta kovassa myötätuulessa (+5.0 m/s) hyvin ajalla 15,22. Korkeushypyssä hän  floppasi tuloksen 138, jääden ennätyksestään neljän sentin päähän.  Kuulantyönnössä pisin pukkaus vei lukemiin 9,38, mikä sivusi Tessan kesäkuussa tekemää omaa ennätystä. Lauantaipäivä päättyi 200 metrin juoksuun, jonka hän voitti ylivoimaisesti ajalla 24,95. Tässäkin juoksussa oli tulosennätyksen kannalta liikaa myötätuulta (+3,4 m/s), mutta ottelukisassa siitä sai erinomaiset pisteet 891. Sunnuntaipäivän ensimmäinen kisa käytiin pituushypyssä, josta Tessa otti myös lajivoiton itselleen tuloksella 5,51 (+1,6m/s). Tulos syntyi kisan ensimmäisellä kierroksella, mutta kaksi seuraavaa pitkää hyppyä menivät valitettavasti yliastutuiksi. Lajivoitosta huolimatta pituushyppy meni Tessan pravuurilajissa hiukan alakanttiin, sillä hänen tänä kesänä hyppäämänsä pituusennätys on niinkin kova kuin 5,91. Seuraavassa lajissa, keihäänheitossa, Tessa oli jälleen paras, kiskaisemalla tuloksen 35,52. Jälleen kirkastui oma ennätys ja samalla meni historiaan Kaipolan Vireen lähes 30 vuotta vanha seuraennätys (35,32), joka oli Mari Rantasen nimissä. Naisten 7-ottelu päättyi 800 metrin juoksuun, jonka Tessa sujutteli porukan toiseksi nopeimpana aikaan 2.40,85, jääden ennätyksestään 10 sekunnin päähän.

Kauhavan moniottelut järjestettiin avoimina kilpailuina, joten mukana oli urheilijoita ympäri Suomen. Naisten 7-ottelussa korkeimmat pisteet keräsi Oulun Pyrinnön Eveliina Lehtola (4598), joka ei oululaisena kuulu läntiselle alueelle eikä näin ollen ollut mukana aluemestaruuskisassa. Aluemestari Tessa Moisio sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi. Kolmanneksi tullut Ilmajoen Kisailijoiden Sanni Säntti sai pisteillään 4090 aluemestaruushopeaa.