Tessalle tupla-aluemestaruus, Olivia varmisti pituushypyssä kaksoisvoiton

17.7.2023

Seinäjoella 15.-16.7. pidetyissä läntisen alueen aluemestaruuskilpailuissa Tessa Moisio otti kaksi aluemestaruutta voittamalla naisten 100 metrin juoksun ja pituushypyn. Satasella hän oli suorastaan ylivoimainen, voittoajan ollessa 12,17. Toiseksi tuli Seinäjoen Seudun Urheilijoita edustava Amelie Koivuluoma ajalla 12,32. Juoksussa mitattiin voimakas vastatuuli, -2,3m/s ja niinpä yksikään kilpailijoista ei saavuttanut ennätyksiä.

Pituushyppykilpailua häiritsi myös tuuli, tosin myötäisenä, mikä tuotti kilpailijoille haasteita askelmerkkien kanssa. Tessa Moisio hyppäsi pisimmän hyppynsä kilpailun viimeisellä kierroksella ja sille mitattiin pituudeksi 5,76 (+3,6m/s), jolla irtosi kisan voitto. Olivia Asikainen ponkaisi viidennellä kierroksella tuloksen 5,72 (+3,0) ja siitä tuli palkinnoksi aluemestaruushopeaa. Pronssia sai Lappaveden Veikkojen Selma Saarinen tuloksella 5,67 (+3,8m/s). Olosuhteisiin nähden Vireen pituushyppääjät olivat tyytyväisiä lopputuloksiinsa.

Vasta 14-vuotias Iida Tamminen oli mukana N17 sarjan korkeushypyssä. Hän ylitti 144 cm korkeudella olleen riman, jääden ennätyksestään vain 2 senttiä. Tuloksena oli aluemestaruuspronssia.

Elli Taini juoksi 17-vuotiaiden 800 metrillä 7.nneksi ajalla 2.37,82 ja 200 metrillä 9.neksi, ajan ollessa 32,40.