VAU - se on siinä- Krisulle EM-pronssia, SE ja Tokion tulosraja rikki

5.3.2021

Myöhään perjantai-iltana Jämsän Kristian Pulli onnistui erinomaisesti halliyleisurheilun EM-finaalissa Puolan Torunissa ponnistamalla pronssille, uudella SE-tuloksella 824. Krisun hyppysarja oli loistava: 769–777–800–761–810–824. Mitalihyppy syntyi kilpailun viimeisellä kierroksella. Oma entinen halliennätys oli kolmen vuoden takaa (783) ja se siis parani kisan aikana peräti kolme kertaa. Edellinen Suomenennätys oli Eero Haapalan nimissä ja siihen tuli 13 sentin parannus.

Erittäin kovatasoisen pituuskilpailun voitti Kreikan Tentóglou Miltiádis tuloksella 835, mikä on paras tulos maailmassa tällä talvikaudella. Ruotsin Thobias Montler hyppäsi maansa ennätyksen 831 saaden EM-hopeaa. Neljänneksi tuli Ukrainan Vladyslav Mazur  tuloksella 814.

Suomen yleisurheilulle Krisun mitali toi valtaisan piristysruiskeen, sillä edellisestä EM-mitalista on peräti 21 vuotta. Tuloksellaan Krisu saavutti myös Tokion olympiakisojen tulosrajan 822.

Kristianin kisasta on uutisoitu laajasti mediassa. Tässä muutamia linkkejä niihin, joista pääset lukemaan Kristian ja isä-Sepon tunnelmia:

Kaipolan Vire onnittelee kasvattiaan ja koko Pullin perhettä EM-pronssista, ennätyksistä ja olympiatulosrajasta.