Viikonloppuna kisailtiin Tampereella kaksissa eri hallikisoissa

13.2.2023

Lauantaina Pirkanmaan avoimissa hallikilpailuissa Vireen Iida Tamminen, Nelli Flyktman ja Ella Hyppölä kisasivat pikajuoksussa ja hypyissä. T15 sarjan 60 metrillä oli neljä alkuerää, Iida oli alkuerien 13. ja lunasti ajalla 8,72 B finaalin loppukilpailupaikan. Nelli oli alkuerien nopein tuloksella 8.03. Loppukilpailussa Iida paransi omaa ennätystään aikaan 8,59 ollen kisan 11. Nelli jäi vain sadasosan kauden parhaasta, ajaksi kellotettiin 7,98 ja tällä heltisi kisan voitto. Toiseksi kisassa tuli Venla Vaittinen Lempäälän Kisan yleisurheilusta ajalla 8,15.

Ella Hyppölä kisasi sarjassa N17, pikamatkalla Ella kirmaisi loppukilpailuun tuloksella 8,44. Loppukilpailussa aika 8,53 oikeutti sijoitukseen 15. Pituudessa Ella ei saanut hypyistään parasta irti, tulos 4,66 oikeutti sijaan 12. Nelli Flyktmanilla oli haasteita ponnistuksessa, tuloksella 5,24 irtosi silti sija 4. Kilpailun voitti GamlaKarlebyn Vilma Knutar tuloksella 5,38.

Iida Tamminen teki kauden parhaansa T15 sarjan korkeudessa pompaten tuloksen 145 ja päässen sijalle 3. Kilpailun voitti Rauman Urheilijoiden Ilona Nordman tuloksella 157.

Sunnuntaina vuorossa oli Pyrinnön kansalliset kisat, jossa nähtiin Vireen Olivia Asikaisen ja Tessa Moision ensidebyytti naisten 60m pika-aidoissa. Tällä kertaa suomen ennätyksiä ei aivan saavutettu, mutta omat ennätykset toki ja Olivia sai vielä nimensä seuran halliennätystaulukkoon. Olivian aika 9,45 oikeutti sijaan 14. Tessa oli ajalla 9,52 kilpailun 16. Nyt jännityksellä odotellaan olisiko nuorista naisista vielä tulevaisuudessa vastusta Reetta Hurskeelle?

Naisten pituuskisassa Tessa pomppasi kolmannellaan tuloksen 5,46 ja pääsi mukaan loppukilpailuun. Neljäs hyppy kantoi upeasti hallikauden parhaaseen 5,58 ja sijoitukseksi tuli kisan 2. sija. Voiton vei Tampereen Pyrinnön Iida Kastarinen tuloksella 5,65. Olivian ponnistukset jäivät kauas lankusta ja kolmanteen hyppyyn saatiin juoksu kulkemaan, mutta silloin jäi jo vahaan jälkeä. Tulokseksi jäi läpijuoksun 4,09 ja sijoitus 21. Olivian kauden paras on edelleen viime viikonloppuna Jyväskylässä kisattu 5,73.