Vireläiset kilpailleet voitokkaasti ja ennätyksiään tehden

21.8.2023

Kaipolan Vireen yleisurheilijat ovat jälleen kilpailleet ahkerasti, voittoja napsien ja uusia ennätyksiä tehden.

Julia Talvinen, Sofia Jylhä ja Iida Taini kisailivat Muuramessa

Julia Talvinen voitti 13-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin juoksun käsiajalla 14,6 viime tiistaina 15.8. Muuramessa pidetyissä piirikunnallisissa kilpailuissa. Iida Taini juoksi ajan 16,1 ja sijoittui kisassa kuudenneksi. Saman sarjan pituushypyssä Julia pomppasi tuloksen 3,95, tullen sijalle 6 ja Iida Taini ennätyksensä 3,71, sijoittuen 8.nneksi. Korkeushypyssä Iida saavutti myös ennätyksensä, 125, joka vei hänet kisassa seitsemänneksi.

11-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin juoksussa oli nopein Sofia Jylhä, käsiajalla 9,7. Pituushypyssä hän ponnisti tuloksen 3,60 ja sijoittui kisassa toiseksi.  Korkeushypyssä  hän ylitti 1,05 korkeudella olleen riman ja  sijoitukseksi tuli neljäs.

Iida Tamminen hurjasteli lajiennätyksiä SM-moniotteluissa Saarijärvellä

Viikonloppuna 19.-20.8. kilpailtiin nuorten moniotteluiden Suomenmestaruuksista. 17-22-vuotiaat ottelivat Äänekoskella ja 14-15-vuotiaat Saarijärvellä. Lauantain mittelöissä oli mukana Kaipolan Vireen 14-vuotias Iida Tamminen. Hänen sarjassaan kilpailijoita oli 36, ja mukana oli useita Imatralla 14-vuotiaiden SM-kilpailuissa mestaruuksia voittaneita tyttöjä.

Iidan 5-ottelu starttasi aurinkoisella Saarijärven kentällä upeasti, kun hän alitti 80 metrin aitajuoksussa ensimmäistä kertaa13 sekuntia, juosten ajan 12,98. ”Pituudessa en päässyt parhaaseen mahdolliseen tulokseen”, Iida kommentoi pisimmälle kantanutta tulostaan 436. Keihäässä Iida ylitti itsensä heittämällä neljällä metrillä ennätyksensä. Tulos 30.90 on myös uusi Kaipolan Vireen 14-vuotiaiden tyttöjen seuraennätys. Hienon onnistumisen jälkeen myös korkeushyppy sujui, kun Iida hyppäsi ennätyksensä 149. ”Oli kiva saada ennätys siihenkin lajiin pitkästä aikaa”, Iida kertoo. Ottelun päättävässä lajissa 800 metrillä Iida juoksi ajan 3.02,47. ”Kahdeksansataa metriä ei ole oikein sujunut tänä kesänä, joten siihen en ollut tyytyväinen.” Lopputuloksena ottelusta kuitenkin hienosti ennätyspisteet 1933 ja 12. sija kovassa porukassa.

Sini Sanaslahti voittoon Helsingissä

Helsingin Vuosaaressa viime sunnuntaina pidetyissä Games`eissa Sini Sanaslahti loikki naisten kolmiloikan ykköseksi. Vastatuuleen hypätyssä kisassa Sanaslahden pisimmät loikat veivät lukemiin 12,23. Toiseksi tullut Kristiinan Urheilijoiden Janita Leppäranta hyppäsi tuloksen 12,10.
Tänä kesänä uusitun kentän pinnoite oli vielä pehmeä, mikä vaikutti oleellisesti etenkin hyppyjen tulostasoon. Lisäksi naisten kolmiloikasta puuttui ponnistuslankku, joten kinkat ponnistettiin teipin takaa.

Elvi Warwick avasi kilpailukautensa 400 metrin aitajuoksulla saavuttaen ennätyksensä 1.14,54. Hän sijoittui naisten kilpailuissa 10.nneksi.