Vireläisille ennätyksiä Harjucupissa

23.6.2023

Keskiviikkona 21.6. kisailtiin kesän toiset Harjucupit Jyväskylässä Harjun stadionilla. Illan sää oli aurinkoisen lämmin, mutta tuuli pyöri ja vaikutti mm 100m alkuerien ja naisten kolmiloikkatuloksiin, joissa oli pääasiassa vastatuulta. Pikamatkoilla juoksusuunta vaihdettiin finaaleissa etusuoralle, jolloin juoksuihin tuli sopivasti myötätuulta juoksijoiden selän takaa.

Illan kovimmasta Vire-tuloksesta vastasi Tessa Moisio, joka hurjasteli naisten 100 metrin finaalissa ensimmäistä kertaa alle 12 sekuntia, ajan ollessa 11,96. Kyseessä on Tessan uusi henkilökohtainen ennätys ja se on myös uusi Vireen seuraennätys. Tuulta juoksussa oli ennätyksen osalta sallittu +1,8m/s. Tessa sijoittui neljänneksi hyvätasoisessa kisassa, jossa peräti kuusi parasta juoksijaa teki oman PB-tuloksen. Selkeä voittaja oli Joensuun Katajan Silja Kempas ajalla 11,67, toiseksi tuli HKV:n Petra Häggqvist (11,88) ja kolmas oli KU-58:n Hilla Uusimäki (11,94). Alkuerissä Tessa juoksi -0,9m/s vastatuulessa ajan 12,27. Mainittakoon vielä, että uusi ennätysaika toi Tessalle pääsylipun tämän kesän Kalevan kisoihin, jossa naisten 100 metrin tulosraja on 12,00.

Omiin ennätyksiinsä pääsivät myös Konsta Hämelehto ja Lydia Aho. Moukaristi Konsta oli valinnut tällä kertaa kisalajikseen kiekon, jossa yritti tavoitella ikäsarjansa A-luokan tulosrajaa 33,00. Ensimmäinen heitto oli jo uusi oma ennätys 31,14 ja toiselle heitolle tuli mittaa 27,66. Loput heitot epäonnistuivat, joten tavoiteltavaa jäi seuraaviin kiekkokisoihin. Konsta sijoittui 15-vuotiaiden poikien sarjassa viidenneksi.

Kolmiloikkapaikalla Lydia Aho kimmahteli uuden ennätyksensä 9,65 (+0,9m/s), sijoittumalla T15 sarjan kisassa 9.nneksi. Lähes vuoden vanha ennätys parani 7 senttiä. Naisten kolmiloikassa Sini Sanaslahti mittautti vain kaksi onnistunutta tulosta, joista parempi 12,23 (-1,4m/s) vei hänet kisassa viidenneksi. Kilpailun voitti Turun Urheiluliiton 20-vuotias Ilona Ruohola ennätyksellään 12,96 (-0,1m/s), jolla hän saavutti 22-vuotiaiden EM-kisarajan Espooseen.

T15 sarjan 100 metrin pikapyrähdyksessä kaksi ensimmäistä erää juoksivat -0,5m/s vastatuulessa, mutta kolmannessa erässä tuuli kääntyi myötäiseksi + 0,8m/s. Nelli Flyktman oli onnekkaasti 3. erässä, viilettäen kisan voitoon ajalla 12,66.

13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin juoksussa oli mukana peräti 23 sprintteriä. Heidän joukossa Emilia Salonen sijoittui hienosti neljänneksi ajalla 8,87 (+0,1m/s).