Vireläisille mitaleita ja ennätyksiä Imatran SM-kisoista

6.8.2023

Kaipolan Vireen urheilijat menestyivät erinomaisesti 14- ja 15-vuotiaiden yleisurheilun SM-kisoissa viikonloppuna Imatralla. Kisasta kertyi kotiintuomisena kaksi mitalia ja neljä henkilökohtaista ennätystä. Parhaan sijoituksen nappasi Konsta Hämelehto. Hän heitti 14-vuotiaiden poikien moukarikisassa hopeaa ennätyksellään 57,57.

- Ekat SM-kisat olivat kiva kokemus. En jännittänyt lähes ollenkaan ja kisakavereiden kanssa heittopaikalla oli rento meno. Kaikista jännittävin juttu taisi olla valokuvien otto kisan jälkeen, Hämelehto hymyilee.

Taisto Polven valmennuksessa harjoittelevat Hämelehto ja Alvar Salminen heittivät lisäksi joukkuekisan voittoon.

- Oli hieno juttu, kun Alvarkin onnistui ja saatiin joukkuekultaa, Hämelehto jatkaa.

Vireen osalta kisojen maratonsuorituksen teki Iida Tamminen. Tamminen oli 14-vuotiaiden tyttöjen seiväshyppykisassa upeasti neljäs. Hän paransi ennätystään peräti 13 senttiä hypäten 295.

Kisa kesti kaikkiaan kuusi tuntia.

- Kilpailijoita oli mukana huikeat 35, joten kisasta tuli todella pitkä. Kokoontuminen oli jo kello 11 ja kisa päättyi kello 17, Tamminen kertoo.

Parhaat hyppynsä hän teki uudella, jäykemmällä seipäällä.

- Eka uusi enkkakorkeus 285 meni ensimmäisellä yli. Toinen uusi enkka 295 tuli toisella hypyllä.

- Pronssimitali oli todella lähellä, mutta olen tyytyväinen, Tamminen summaa.

Henkilökohtaiset ennätyksensä tekivät myös Elina Ketonen 15-vuotiaiden tyttöjen moukarikisassa ja Lydia Aho 14-vuotiaiden tyttöjen kolmiloikassa. Ketonen heitti 39,43 sijoittuen neljänneksitoista. Aho hyppäsi 10,11 ja oli kilpailun viidestoista.

Kaipolan Vireestä osallistui kilpailuihin kaikkiaan viisi urheilijaa.