YAG viikonlopun tuloksia

20.6.2022

Youth Athletics Games (YAG) oli 4 kisapäivää yleisurheilun juhlaa 9-17 vuotiaille reilun 1400 kisaajan voimin. Perjantaina Vireeltä oli mukana T14 sarjan moukarissa Fanni Jokela ja Elina Ketonen. Elina heitti kisassa uuden ennätyksensä 34,34 saavuttaen SM- kisarajan ja sijoituksen 12. 13-vuotias Fanni oli kisan 6. tuloksella 37,86. Kisan voitti Jku:n Iitu Riekkinen tuloksella 40,77. Konsta Hämelehto moukaroi sunnuntaina P13 sarjassa mutta harmittavasti tuloksena oli 3 ruksia. Konstalla on P13 sarjassa Suomen tilastokärkitulos 53.19.

Lauantai valkeni sateisena ja kylmänä eli odotettavissa oli haastava kisapäivä. T10 sarjassa Vireeltä oli kisaamassa Elviira Blomback ja Sofia Jylhä. Elviira heitti keihästä upeasti 13,72 sijoittuen kisassa sijalle 11 ja juoksi 60m ensi kerran alle 10 sekunttia aikaan 9,99 (sija 34). Sofia hyppäsi pituutta uusille ennätyslukemille 3,22 (44.sija), kirmaisi 60m ennätysaikaan 10,14 (sija 47) ja heitti keihästä 9,63 (sija 22).

13- vuotiaissa mukana oli Lydia Aho. 60m ennätysaika parani lukemiin 9,22 (sija 46) ja kolmiloikan uudeksi ennätykseksi kirjattiin 9,23 (sijoitus 18.). Sunnuntain tuulisessa kisassa Lydia pomppasi pituutta lähelle ennätystään 4,27 (sija 23.).

Ella Hyppölä kisasi 15-vuotiaissa lauantaina 100metrillä voittaen oman alkueränsä ajalla 13,29 karsiutuen niukasti loppukilpailusta. Tulos kokonaiskilpailun 9.  Sunnuntaina 80 metrin aidat kulki aikaan 13,74 navakassa vastatuulessa (sija 14) ja pituudessa Ella pomppasi loppukilpailuun tuloksella 4,79, viidennellä kierroksella tulos parani lukemiin 4,81 ja sijoitus hienosti kisan 8. Pituuden voitti 5,26 tuloksella Helsingfors IFK:n Venla Reunanen.

14-vuotias Nelli Flyktman osallistui lauantaina 100m alkuerään, juosten tuloksella 13,03 viidentenä loppukilpailuun. Finaalissa Nelli sivusi omaa ennätystään ajalla 13,01 ja sijoittui kisan neljänneksi. Voiton vei Porin yleisurheilun Vilma Koski huimalla ajalla 12,40. Kolmiloikassa Nelli kisasi 15-vuotiaiden sarjassa. Kisa oli haastava sateen ja kylmyyden takia ja tulos jäi ennätyksestä ja Nellin hallussa olevasta ikäsarjan kärkituloksesta puoli metriä. Tuloksella 10,63 saatiin silti kisassa pronssia.

Sunnuntaina 80m aidat kulkivat alkuerissä aikaan 12,52, joka oli alkuerien 4.paras tulos. Loppukilpailu juostiin yli kolmen metrin vastatuuleen, mutta silti Nelli paranteli ennätystään aikaan 12,30 sijoittuen kisan neljänneksi. Pituudessa kentällä pyörivä tuuli tuotti kisaajille haasteita askelmerkkien kanssa. Nelli pomppasi ekalla kierroksella tuloksen 5,26 ja se riitti voittoon, hyvä kaveri Aino-Maria Valkola Saarijärven Pullistuksesta sijoittui toiseksi tuloksella 5,09 ja niin saatiin Keski-Suomeen kaksoisvoitto!